Kuka olen - Kim Palhus

Keittiömestari aloitti uransa Helsingin parhaissa ravintoloissa. Ensimmäinen työpaikka oli legendaarinen ravintola Motti, Töölössä. Motin jälkeen Kim työskenteli mm. Kulosaaren Casinolla ja Handelsgilletissä, jonka jälkeen hän perusti oman kahvilan, silloisen Finnairin pääkonttoria vastapäätä. Kahvila palveli Töölön asukkaita sekä lähiympäristön yrityksiä. Yritysasiakkaina olivat mm. Finnairin henkilökunta sekä Stockmannin herkkumyymälä.
Yritystoiminnan jälkeen Kim työskenteli pari vuotta ulkomailla. Palattuaan Suomeen tarjoutui keittiömestarin pesti ravintola Saslikissa, Helsingissä. Muutaman vuoden jälkeen hänelle tarjoutui erinomainen näköalapaikka Helsingin ravintolamaailman huipulla, jossa avautui keittiöpäällikön tehtävä.
Muutaman vuoden päästä Kimille tarjoutui työtilaisuus Yhdysvaltojen Moskovan suurlähetystössä, josta hän vuonna 1991 siirtyi palvelukseen Suomen Pysyvän Edustuston Euroopan neuvostossa, Strasbourgissa. Strasbourgista hän siirtyi muutamaksi vuodeksi Suomen Suurlähetystöön Washingtoniin.

1997 -

1997 Eero Mäkelä tarjosi Kimille työpaikkaa ravintola Kanavarannasta, jonka hän oli avannut ystävänsä ja kollegansa, Gero Hottingerin kanssa vain muutamaa vuotta aikaisemmin. Kanavaranta oli ensimmäinen ”julkkiskokkien” perustama ravintola, joka viitoitti tietä muille keittiömestareille perustaa oma ravintola.
Kanavarannasta Kim kutsuttiin työskentelemään Suomi-ravintolaan, joka oli osa suomikuvaa Lissabonin maailmannäyttelyssä vuonna 1998. Lissabonin jälkeen Kim palasi Kanavarantaan, josta urapolku johti hotelli Kämpin avaamiseen. Uudet haasteet odottivat myöhemmin ravintola Strindbergissä.

2001 -

2001 Kim työskenteli Scandic Hotelsien palveluksessa Turussa, josta hän vuonna 2002 siirtyi Laurea ammattikorkeakoulun palvelukseen Leppävaaraan, Espooseen. Kim oli mukana avaamassa uutta oppimisympäristöä, Bar Laureaa, jossa sovellettiin tuolloin Suomessa uutta oppimismenetelmää LBD.
Ruokatuotannon opetuksesta Kim siirtyi takaisin ravintolaympäristöön. Hänet kutsuttiin ravintolatoimen kehityspäälliköksi Hanasaaren ruotsalais-suomalaiseen kulttuurikeskukseen. 2015 aloitettiin Hanasaaren peruskorjaus, ja Kim siirtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Tarinapata Oy:n lisäksi hän operoi kesäravintolaa Hämeen Tammelassa.
Luovuttuaan ravintoloitsijan vastuista, Kim kutsuttiin ravintolatoimenpäälliköksi Helsingin Musiikkitalolle.

Yritystoiminta

Yritystoiminta on ollut, ja on vahvasti mukana Kimin monimuotoisen ja kansanvälisessä urassa. Kim Palhus kuvailee uraansa ja itseään henkilöksi, joka ei ole tyytynyt kulkemaan vain yhtä polkua, vaan on löytänyt alalta ja asiakkailtaan joka päivä mielenkiintoisia uusia asioita, liiketoiminnan ja itsensä kehittämiseen. Tarinapata Oy on ollut Kimin johdolla avaamassa lukuisia erilaisia ravintoloita tai keittämässä niiden toimintaa. Tarinapadan monipuolinen osaaminen on johdattanut toiminnan ammattikeittiöiden tuotekehityksestä aina Suomen suurlähetystökokkien kouluttajaksi ja suomalaisen ruoan sanansaattajaksi eri puolilla maailmaa.
Tarinapadan toiminnan punaisena lankana ja mottona on aina ollut kiintymys hyvään ruokaan ja moitteettomaan palvelun laatuun.